by

Joogasta kehonhuoltoa ja mielenrauhaa kaikille

Jooga on vanha ja perinteikäs liikuntamuoto, joka on historiallisesti ollut paljon enemmän kuin vain tapa liikkua. Toisissa kulttuureissa ja historiassa joogit ovat olleet omistautuneita henkilöitä, jotka ovat omaksuneet täysin tietynlaisen elintavan ja kulttuurin, johon kuuluu joogaharjoitteiden lisäksi meditaatiotekniikoita, terveellisiä ruokailutapoja ja kokonaisvaltaista tervettä elämäntapaa. Nykyään jooga ei kuitenkaan ole enää tällainen pienen, erityisen omistautuneen porukan harrastus, vaan se tarjoaa oivallista liikuntaa aivan kaikille pohjanaan nämä vanhat viisaudet terveistä elämäntavoista ja niiden toteuttamisesta. Jos siis etsit sinulle sopivaa liikuntamuotoa, kannattaa harkita joogaa, sillä sen 15 miljoonaa maailmanlaajuista harrastajaa eivät voi olla väärässä,

Joogan edut fyysiselle terveydelle

Jooga on luonnollisesti hyväksi etenkin jokaisen fyysiselle terveydelle. Se sopii erityisen hyvin aloittelijoille ja vaikkapa painonpudotuksen kanssa kamppaileville, sillä siihen sisältyvät loukkaantumisriskit ovat hyvin pieniä. Joogan on rauhallinen laji, joka pyrkii jonkinlaiseen tasapainoon eri lihasryhmien välillä, joten toisin kuin monissa muissa lajeissa, siihen ei sisälly voimakkaita ja nopeita liikkeitä, jotka voivat saada suuria vahinkoja aikaan tietämättömien kehoissa. Jooga on siis turvallinen tapa liikkua, jonka avulla kehität itseäsi.

Erityisen hyväksi joogan harjoittaminen on lihaksistolle. Jooga koostuu erilaisista asanoista, joiden avulla jokaista kehon lihasta venytetään, minkä avulla näiden lihasten venyvyys kehittyy. Monet kuvittelevat olevansa liian venymättömiä joogan harrastamiseen, mutta totuus kuitenkin on se, että joogan liikkeet auttavat kehittämään lihasten venyvyyttä hyvinkin nopeasti, joten jos siis haluaisi tulla notkeammaksi ja liikkuvammaksi, on jooga aivan erityisen hyvä liikuntamuoto juuri sinulle. Jooga paitsi auttaa vähentämään lihastesi tiukkuutta, niin se myös lisää nivelten liikkuvuutta, minkä vuoksi se auttaa sinua liikkumaan paremmin ja enemmän. Lisäksi jooga tekee sen harjoittajasta vahvemman, sillä sen harjoittamiseen sisältyy lukuisia sellaisia liikkeitä, jotka auttavat kehittämään lihasten vahvuutta. Tämä tapahtuu aina oman kehon painoa käyttämällä, eli jooga siis tarjoaa turvallisen tavan kehittää omaa lihaksistoaan parempaan ja voimakkaampaan suuntaan.

Mielenrauhaa joogasta

Jooga on sen vuoksi erityisen hyvä laji, ettei se huomioi ainoastaan fyysistä kuntoa, vaan se kehittää myös henkisiä valmiuksiasi. Jotkut joogamuodot hyödyntävät erilaisia meditaatiotekniikoita, joiden avulla hiljennät mielesi, vähennät stressiä sekä teet olostasi rentoutuneemman. Lisäksi näihin meditaatiotekniikoihin liittyvät hengitysharjoitukset lisäävät aivojesi happotasoa, mikä tekee sinusta onnellisemman ja tyytyväisemmän elämääsi.

Lisäksi joogaan sisältyvä meditaatio auttaa sinua tulemaan itsevarmemmaksi. Tämä johtuu siitä, että meditaatio poistaa jännittyneisyyttä mielestäsi, jolloin voit tuntea olevasi paljon varmempi itsestäsi ja ulkomuodostasi. Tällä taas on suoria vaikutuksia sinuun ja elämääsi, sillä parantunut itseluottamus auttaa sinua ihmissuhteissasi sekä auttaa sinua luomaan paremman sisäisen yhteyden itseesi. Jooga siis on hyvää sinulle niin fyysisesti kuin psyykkisestikin, joten miksi et aloittaisi sen harjoittelemista jo tänään ja parantaisi elämänlaatuasi?