by

Joogaa Youtubessa – kaikki suosikkini

Jos olet kiinnostunut joogaharrastuksen aloittamisesta, saatat olla huolissasi siitä, ettei sinulla ole varaa kalliisiin joogastudioihin, joissa joudut esimerkiksi maksamaan kuukausittaista maksua joogaharrastuksestasi. Tämä ei kuitenkaan oikeasti ole mikään este, sillä nykyteknologian avulla voit nauttia joogan harjoittamisesta myös kotioloissa ilman minkäänlaisia sijoituksia joogasalien jäsenmaksuihin. Tämän mahdollistaa muiden muassa Youtuben lukuisat jooga-aiheiset kanavat, joilta löydät hyviä joogaohjeita ja –ohjelmia. Seuraavaksi käyn läpi muutaman oman suosikkini näistä jooga-aiheisista kanavista, ja toivon, että saat niistä inspiraatiota ja löydät myös omat suosikkisi, joiden avulla aloitat joogaharrastuksen kotonasi.

Yoga with Adriene

Yoga with Adriene on yksi suosituimmista jooga-aiheisista Youtube-kanavista. Sillä on 3,7 miljoonaa tilaajaa ja sen jokainen video saa miljoonia näyttökertoja joogaharrastajilta ympäri maailman. Kanavan takana on texasilainen Adriene Mishler, jonka tyyli tehdä videoita on todella hauska ja kaikkiin vetoava. Hänen tyylinsä opettaa sopii kaikille aloittelijoista alkaen, eikä se ota itseään liian vakavasti, vaan hänen aito ja maanläheinen tyylinsä opettaa toimii ikään kuin ystävältä ystävälle olematta liian virallista ja jäykkää.

Adrienen on tehnyt Youtube-videoita kauan, joten hänen kanavaltaan löytyy todella laaja videokirjasto, jossa on varmasti videoita jokaiseen makuun. Sen lisäksi, että saatavilla on sellaisia kestosuosikkeja kuin ”joogaa aloittelijoille” tai ”aamujooga”, on saatavilla myös ihan erityisiä videoita, kuten vaikkapa joogaa muusikoille, surfareille, tylsiin hetkiin ja katastrofeihin. Lisäksi mukana on erityisjaksoja esimerkiksi Halloweenin aikaan, joten tämän kanavavan videot on myös todella hyvin teemoitettu, eikä niiden avulla liikkuminen käy koskaan tylsäksi. Nämä videot tuovat joogan aivan kaikkien ja kaikenlaisten katselijoiden saataville, ja ne ovat yksi suurimmista suosikeistani jooga-Youtuben maailmassa, joten suosittelen aloittamaan tästä, mikäli haluat löytää joogaopastusta videoiden välityksellä.

Strala at Home

Strala at Home on Tara Stilesin Youtube-kanava, joka esittelee laajan kirjon erilaisia joogaliikkeitä paitsi Taran itsensä, niin myös lukuisten vierailevien ohjaajien kanssa. Kanavan tavoite on tehdä joogasta hauskaa aivan kaikille, jotka haluavat hyötyä kaikista sen fyysisistä ja henkisistä mahdollisuuksista, ja sen vuoksi sen videoiden ja joogaliikkeiden taso vaihtelee perusliikkeistä haastavampiin liikkeisiin, jotka soveltuvat kaikista pisimpään lajia harjoitelleille. Stralan liikkeitä on helppo seurata ja ymmärtää, joten näiden videoiden avulla joogan harjoittaminen kotioloissa onnistuu erityisen hyvin. Toisin kuin Adrienen videot, Stralan videot eivät kuitenkaan ole kaikki saatavilla ilmaiseksi Youtubessa, vaan kokonaisista tallenteista on maksettava noin 15 dollaria videolta sen jälkeen, kun lyhyet esikatselut on katseltu. Tämä kuitenkin kannattaa, sillä Strala on yksi parhaista Youtuben jooga-aiheisista kanavista, ja sen avulla teet joogan harjoittamisesta kotona takuuvarmasti hauskaa ja helppoa.

Yoga Journal

Yoga Journal on yksi vanhimmista jooga-aiheisista lähteistä, jonka kautta saat kaiken tarvitsemasi tiedon joogasta ja siihen liittyvistä asioista tämän 40 vuotta vanhan lehden ja nettisivun luotettavuudella. Sillä on myös todella mahtava Youtube-kanava, jonka kautta opit kaiken erilaisista joogaliikkeistä lähtien perustason ohjelmista ja päätyen kaikista monimutkaisimpiin meditaatiohenkitysharjoituksiin. Tämä Youtube-kanava auttaa sinua löytämään juuri sellaisen joogaharjoituksen kuin minäkin päivänä haluat, sillä sen tarjonnasta löytyy niin joogan fyysiseen puoleen kuin mielenrauhaankin keskittyviä sisältöjä.