by

Helsingin parhaat joogastudiot

Jooga on hauska laji ja sen harrastamiseen on lukuisia erilaisia paikkoja kaikkialla ympäri Suomen. Helsinkiläisenä olen kuitenkin hankkinut kokemusta erityisesti helsinkiläisistä joogastudioista, joten käyn nyt tässä läpi omia suosikkejani. Siis mitkä ovat Helsingin mahtavimmat joogastudiot? Mistä löytyy parhaat tunnit, motivoivimmat opettajimmat tai kauneimmat tilat? Jatka lukemista, niin kaikki selviää sinulle tässä blogiteksissä!

Asana Helsinki

Asana Helsinki on Kalliossa sijaitseva joogastudio, joka todella toivottaa harrastajat tervetulleiksi. Paikan lämmin tunnelma ja todella kaunis ja rauhallinen tunnelma takaavat kokemuksen, jossa ainoastaan itse joogaharjoitus ei ole kaikki. Asanassa on tarjolla erilaisia joogalajeja flowjoogasta yin-joogaan. Eritiysesti nautin kuitenkin itse sen tarjoamista aerialjoogamahdollisuuksista, johon Asanassa on todella hyvät valmiudet ja tilat. Tätä ilmajoogaa on tarjolla monella eri tasolla, ja aloittelijoille löytyy muun muassa loistava starttikurssi sekä Aerial Iisi –tunti, jotka ovat loistavia tapoja oppia ilmajoogan salaisuuksia sekä päästä lähemmäksi tasapainoista joogaharjoittelua.

Roots Helsinki

Roots Helsinki on hieno joogastudio, joka sijaitsee samassa yhteydessä yhden Helsingin parhaista vegaanikahviloista kanssa. Roots järjestää joogatunteja kaikentasoisille joogaajille, ja sen tarjonta on todella suurta sisältäen halutessasi myös yksityistunteja esimerkiksi kotonasi tai toimistossasi, sekä erilaisia tekniikkakursseja ja jopa hyväntekeväisyysjoogaa. Rootsin tuntien opetus on todella helposti lähestyttävää ja ymmärrettävää, mikä saattaakin olla yksi syitä sen todella suurelle ja laajalle suosiolle. Tämän suosion vuoksi sinun kannattaakin olla ajoissa, jos mielit varata tunteja Rootsilta, sillä sen tarjoamat joogatunnit täyttyvät aina todella nopeasti, mikä on yksi merkki sen todella suuresta suosiosta ja hyvästä opetuksesta. Erityisen mukava asia Rootsissa on myös kahvila, joka sijaitsee joogastudion yhteydessä, ja voinkin lämpimästi suositella nauttimaan Rootsin kahvilan maittavista ja terveellisistä tarjoiluista esimerkiksi aamujoogan jälkeen.

Joogastudio Ilma

Kalasatamassa sijaitsee yksi Helsinkin joogastudioiden uusimmista tulokkaista. Todella kätevästä paikasta Kalasataman sydämestä löytyy Ilman kauniit ja avarat tilat, joiden sisustus todella lisää mielekkyyttä joogan harjoittamista kohtaan. Ilman tarjonnasta löytyy monenlaista erilaista joogaa ilmajoogasta alkaen, ja joogaa on tarjolla esimerkiksi aamujoogassa ja lounasjoogassa. Lisäksi voin suositella erityisesti Ilman tarjoamia viikonloppukursseja, joita löytyy moneen eri tarkoitukseen, mutta esimerkiksi aloittelijoille ne antavat todella kompaktin ja kattavan esittelyn joogaan ja auttavat alkuun uuden joogaharrastuksen aloittamisessa. Myös Ilman hintataso on todella kohtuullinen verrattuna moniin muihin helsinkiläisiin joogastudioihin, joten jos etsit varmasti kukkarollesi sopivaa paikkaa joogaharrastuksen aloittamiseen, voin suositella Ilmaa erityisesti myös juuri siinä tapauksessa. Lisäksi saatavilla on yksityis- ja tilaustunteja, eli jos haluat hankkia ohjelmaa vaikkapa polttareihin tai työpaikan virkistäytymispäivään, on joogastudio Ilma myös silloin sopiva paikka, sillä se tarjoaa hauskaa ja liikunnallista ohjelmaa kaikkiin erityisiin hetkiisi.

Shakta

Shakta-joogastudio sijaitsee niin ikään Kalasatamassa aivan Kalasataman metroaseman vieressä. Se on ollut avoinna syksystä 2014 lähtien, ja sillä on aivan oma erityinen paikkansa Helsingin joogatarjonnassa, sillä se on Helsinkin ja koko Pohjois-Euroopan ensimmäinen shakta-traditioon opetuksensa pohjauttava joogastudio. Tämä myös näkyy joogan opetuksessa, sillä shakta-joogassa meno on usein todella paljon rauhallisempaa kuin niissä joogan lajeissa, jotka ovat jo saaneet suurempaa suosiota länsimaissa. Jos siis haluat kokea jotain täysin uutta, on Shakta sinulle juuri oikea paikka.