by

Vaatteet joogaan

Kun olet tehnyt päätöksen joogatunnille osallistumisesta sekä selvittänyt tietoa aivan kaikesta joogaan liittyvästä, on varmasti vielä yksi asia, joka sinun on otettava huomioon ennen tunnille syösymistäsi: pukeutuminen joogatunnille. Jos et ole ihan varma siitä, mitä sinun kannattaa pukea ensimmäiselle joogatunnillesi, suosittelen sinulle erityisesti seuraavia asioita ja virttyneiden, vanhojen liikuntavarusteidesi unohtamista.

Naisille on olemassa monen tyyppisiä joogavaatteita. Niiden värit ja tyylit vaihtelevat, minkä lisäksi niiden joukosta löytyy erilaisia leikkauksia ja vaihtoehtojen maailma, joka tuntuu olevan lähes rajaton. Tärkeintä on kuitenkin, että löydät tästä valintojen kirjosta juuri sellaiset vaatteet, joissa voit tuntea olosi mukavaksi ja sellaiseksi, että haastavienkin jooga-asentojen toteuttaminen onnistuu ilman ongelmia tai vaatteiden tuomia rajoituksia. Haluat varmasti näyttää myös hyvältä joogavarusteissasi, joten sinulla on vaatteille varmasti paljon kaikenlaisia eri kriteerejä, jotka on otettava huomioon ennen kuin teet valintaasi oikeiden joogavaatteiden suhteen. Seuraavaksi voisinkin esitellä sinulle eri tyyppisiä joogavaatteita, jotta tietäisit, mistä asian kanssa pitäisi yleensä lähteä etenemään.

Leggingsit, shortsit ja haaremihousut

Erityisesti jotkut perinteisemmät joginit sekä pidemmälle edistyneet joogaharrastajat suosivat joogatessaan löysiä haaremihousuja. Tämä voi kuitenkin olla hyvin haastava vaatekappale aloittelijalle, joten en suosittele tällaista asustusta ensimmäiselle joogatunnillesi. Helpoin housuvaihtoehtosi ovat erilaiset leggingsit sekä lyhyemmät, shortsi- tai caprityyppiset housut. Tällaisten housujen avulla opit varmasti tekemään kaikki liikkeet juuri oikein, ja joustavat housut eivät millään tavoilla pääse rajoittamaan liikeratojasi. Tiukoista housuista myös pystyt selvemmin näkemään millä tavalla vartalosi liikkuu ja missä asennossa se on, jotta sinun olisi helpompi olla varma siitä, että teet kaikki liikkeet juuri oikein.

Paidat, topit ja rintaliivit

Usein naiset haluavat pukea joogatunneille puuvillasta ja lycrasta tehdystä sekoitteesta valmistettuja toppeja mennessään joogatunneille. Tämä johtuu siitä, että niiden avulla on helpompaa pysyä viileänä niiden leikkauksen ansiosta. Lisäksi tällaiset topit istuvat yleensä todella hyvin, joten samaan tapaan kuin tiukat housut ne mahdollistavat sen, että näet kehosi liikkeet ja teet kaikki asennot juuri oikein. Suositeltavaa ei olekaan käyttää esimerkiksi löysiä t-paitoja, jotka ovat todella hankalaia joogatunneilla ja aiheuttavat usein rajoitteita liikkeiden tekemiseen.

Käsineet ja jalkineet

Joogan harjoittaminen tapahtuu useimmiten paljain käsin ja jaloin. Jotkut kuitenkin haluavat käyttää sukkia ja hanskoja joogatessaan luodakseen paremman kitkan pinnalle, jota vasten he joogaavat. Hanskat voivat olla hyödylliset myös siinä tapauksessa, että kätesi hikoavat helposti, ja sinun on vaikeaa pysyä ottamissasi asennoissa sen vuoksi, että kätesi ovat liian hikiset. Selviät kuitenkin varsin hyvin myös ilman näitä varusteita, ja tärkeimmät pukeutumiseen joogatunnilla liittyvät asiat ovat niitä, jotka liittyvät tiukkoihin ylä- ja alaosiin sekä niiden materiaaleihin, joiden on suositeltavaa olla hyvin hengittäviä ja esimerkiksi nopeasti kuivuvia, jotta ne toimivat parhaiten joogatuntiolosuhteissa.